LUTSissa nyt:

3.8.2022-27.8.2022
Galleria Luts, Laurinkatu 48, Lohja
ti-pe klo 14-18, la 10-14

LINTUJENTIET – näyttely esittelee Eliina Hurtigin maalauksia. Hurtig on syntynyt Torniossa vuonna 1978 ja asuu ja työskentelee nykyisin Rovaniemellä. Hän valmistui Taiteen Maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2009. Valmistumisen jälkeen hän on toiminut kuvataiteilijana ja kuvataideopettajana.

Hurtig maalaa voimakkaita ja värikkäitä abstrakteja maalauksia. Maalaaminen on hänelle matkantekoa itseen ja toisten luo.

Lintujentie-näyttelyn teokset ovat syntyneet viimeisen vuoden aikana. Teoksissaan hän käsittelee etäisyyksiä ja välimatkoja.

Linnuntie on lyhin reitti pisteestä toiseen. Linnut voivat ylittää maantieteelliset esteet nousemalla siivilleen. Lentäen yli merien, yli vuorien, yli pilvien. Niitä eivät hidasta mutkikkaat tiet eikä liikenneruuhkat. Olosuhteet voivat kuitenkin vaikuttaa matkan tekoon. Tuulet, ilmavirrat, sade ja auringonpaiste vaikuttavat lentoon, mutta vahvoilla siivillään linnut taittavat matkaa.

Hurtig pohtii maalauksissaan aihetta ihmisyyden kautta; mitkä ovat lyhimmät reitit toisen ihmisen luo. Voisivatko ne olla hyväksyvä katse, lämmin hymy tai läsnäoleva kosketus? Hän pohtii myös, miksi välillä vuori nousee ihmisten välille, tai miksi kuilu syvenee niin että etäisyys kasvaa. Miten olla lintu ja löytää linnuntie?

Galleria Luts, Laurinkatu 48, Lohja
ti-pe klo 14-18, la 10-14

Empatia 3.-30.8.2022

Länsi-Uudenmaan Taiteilijaseuran vuosinäyttely

Linderinsali, Lohjan pääkirjasto, Karstuntie 3, Lohja

Avoinna ma -to 9-19, pe 9-17, la 10-15

Avajaisia vietetään keskiviikkona 3.8.2022. klo 17.30–19.

Seuran vuosinäyttelyyn EMPATIA kutsuttiin koko jäsenistö tarjoamaan teoksia. Empatia tarkoittaa kykyä asettaa itsensä toisen henkilön asemaan. Empaattisessa vuorovaikutuksessa henkilö voi ymmärtää toisen henkilön tunteet ja ei-inhimmillisen luonnon elämän arvon.

Näyttelykokonaisuus koostuukin kohtaamisisista; jotka voivat olla harmonisia, hassuttelua, tarinallisia, luonnon kohtaamista mutta myös pelottavia, ahdistavia tai yksinäisyyttä heijastavia. Kykymme asettua toisen asemaan on yksi ihmiselon tärkeimmistä voimavaroista.

Taiteilijat

Leena Arnould