AJANKOHTAISTA

Laura Pajunen: Kipuestetiikka 1.6. – 2.7.2021

Kivulla on oma narratiivinsa – jokainen vaihe piinaa omanlaisilla oireilla ja seurauksilla. Ne eivät rajoitu vain kehollisiin kokemuksiin, vaan laittaa ennakoimaan elämää ja pysäyttämään normaalin arjen – milloin sitä joutuu istumaan pilkkopimeässä kuumassa suihkussa, painamaan sormia silmäkuoppien sisäkulmiin tai viettämään kipua seuraavan päivän epämääräisen olon sumussa. 

Kipuestetiikka -näyttely käsittelee kivun kokemisen ja ilmentymisen teemoja. Kuvataiteilija Laura Pajunen on kärsinyt migreenistä lapsesta asti ja elää kroonisen päänsäryn kanssa. Näyttely on visuaalinen ulostulo kivun kokemisesta, sen kanssa elämisestä sekä sen liittämisestä identiteetin jatkeeksi. 

Laura Pajunen (1992) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta keväällä 2019. Valmistumisen jälkeen Pajunen on työskennellyt pääsääntöisesti öljyvärimaalaamisen parissa ja maalaa isoja, figuratiivisia teoksia. Teosten ilmaisuvoima syntyy tiiviistä rajauksista sekä tunneilmaisua korostavista värimaailmoista.

%d bloggers like this: