AJANKOHTAISTA

LUTSissa nyt:

Kanneljärven Opiston Kuvataidelinja esittelee – Saija Koponen

25.5.2022-4.6.2022
Galleria Luts, Laurinkatu 48, Lohja
ti-pe klo 14-18, la 10-14

Kanneljärven Opiston Kuvataidelinja esittelee:


Saija Koponen (s. 1980)

on kuvataiteilija ja kuvataidekentän monityöläinen, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänen työskentelyssään toistuvia teemoja ovat kehollisuus, monimerkityksellisyys, feminiininen heroismi ja humanismi sekä mielenkiinto väriin ja sen ominaisuuksiin. Koponen ottaa teoksiinsa vaikutteita niin omasta arjestaan ja kokemuksistaan kuin musiikista, elokuvista, populaarikulttuurista ja kuvataiteesta, leikitellen naivin ja ylevän sekä sattumanvaraisen ja harkitun vastaparien kanssa.

Kanneljärven Opiston Kuvataidelinja oli Saija Koposen alkusysäys myöhempiin opintoihin ja kuvataiteilijan ammattiin.

Koponen valmistui kuvataiteilijaksi (Kuvataiteilija AMK) Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2009 ja on siitä lähtien toiminut aktiivisesti taiteilijana pitäen yksityisnäyttelyitä sekä osallistuen ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Hänen viimeisimmät yksityisnäyttelynsä ovat olleet You Are My Lucky Star Taidekeskus Idässä Lappeenrannassa (2022), Naive Melody galleria Ars Liberassa Kuopiossa (2019) ja Innuendo Galleria Huudossa Helsingissä (2018).

”Viimeaikaisia työskentelyn teemojani ovat olleet paineen alla asetetut päämäärät, epävarmuuden tila ja voima, jota eteenpäin katsominen ja keskittyminen tuo. Tätä kokonaisuutta hahmottaessani huomaan, että se kuvaa omaa suhdettani maailmaan – vuorovaikutusta ihmisten ja maailman
tapahtumien kanssa. Tämä on vanha nykytaiteen historiassa kulkeva teema, joka pitää sisällään toivon siitä, että teokset ja niiden muodostama näyttelykokonaisuus pystyisi herättämään vuorovaikutuksen kokemuksen katsojassa. Siihen liittyvät ennakko-odotukset ja tulkinnan tapa: miten suhtaudumme tapahtumiin ja toisiimme sekä minkälaiset olosuhteet luomme kohtaamisille.”

   Helsingissä 6.4.2022 Saija Koponen

http//:saijakoponen.fi


Galleria Luts, Laurinkatu 48, Lohja
ti-pe klo 14-18, la 10-14

%d bloggers like this: